Etiquetteregels, say what!

Regels, regels, er zijn er zoveel. Bij rood licht moet je stoppen. Wanneer je naar buiten gaat, dien je de deur op slot te doen. Maar er zijn ook etiquetteregels. Misschien vraag je je nu af wat etiquetteregels zijn. Wil je weten wat etiquetteregels zijn en waar je op moet letten, lees dan snel verder.

perfect-guide-to-holiday-etiquette-header

Wat is etiquette?

Etiquette is een geheel van beleefdheidsvormen. Het zijn regels die betrekking hebben op verschillende omgangsvormen en zijn cultuurgebonden. De regels hebben een praktisch nut waardoor iedereen zich prettig voelt. Etiquette is bedoeld om de omgang tussen mensen aangenaam te laten verlopen. Je dient dus rekening te houden met de gevoelens van de ander, in alle situaties waarin je met elkaar omgaat.

Etiquetteregels

  • Wanneer je moet hoesten houd je een hand voor de mond. Hierbij is het van belang welke hand je voor je mond houdt. Het is niet zo verstandig om je rechterhand voor je mond te houden, omdat je met je rechterhand handen schudt. Vanaf nu hoest of nies je in je linkerhand.
  • Indien je in een auto gaat zitten, ga dan eerst zitten en haal daarna je benen naar binnen. Dit zit er eleganter uit en is ook fijner voor dames die rokken of jurken dragen.
  •  Wijs nooit met je vinger naar een persoon. Het is beter om met een open hand naar iemand te wijzen i.p.v. een vinger.
  •  Wij, dames, gebruiken regelmatig een handtas. Je doet er goed aan om je handtas met je linkerhand/linkerarm vast te houden. Je rechterhand houd je vrij om mensen te begroeten.
  • Het komt toch nog voor dat mensen op de linkerkant van de roltrap staan. Hoe vervelend is dat wel niet wanneer je haast hebt. Probeer daarom zoveel mogelijk aan de rechterkant van de roltrap te staan.

Houd jij je aan deze regels?

xoxo

 

Plaats een reactie